Food

Chiftele din linte verde

Zilele trecute povesteam intr-un alt articol ca de Black Friday mi-am comandat de pe Vegis o multime de produse alimentare si non-alimentare, printre care si linte.

Personal, sunt o mare iubitoare a chiftelelor, in special a celor de carne, dar si a celor de legume. Le-as manca non-stop si pentru ca zilele trecute eram cu gandul la chiftele am dat un mic search pe Google pentru a vedea daca se pot face chiftele din linte. Am gasit super multe retete pentru chiftele din linte verde, iar de la fiecare reteta citita m-am inspirat si am creat o reteta dupa gustul meu.

Chiftele sunt ideale pentru perioada aceasta de post si cu siguranta va vor cuceri inca de la prima inghititura. Sa nu mai zic ca in combinatie cu pateul de linte prezentat intr-un articol precedent, sunt o minunatie.

Ingrediente

  • 1 cana mare de linte verde (aprox. 250 g linte)
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • pesment
  • sare
  • piper
  • boia (eu am pus picanta, insa daca nu sunteti iubitori ai picantului, puteti pune boia dulce).

Mod de preparare

  • Intr-o oala am pus la fiert lintea pentru cca. 20-25 de minute.
  • Cat timp lintea era pe foc, am curatat ceapa si ustoriul, pe care le-am taiat marunt si le-am pus intr-un bol.
  • Dupa ce lintea s-a fiert, am scurs-o foarte bine de apa si am pus-o in vasul de blender, peste care am adaugat ceapa si usturoiul.
  • Am blenduit totul pana cand a devenit pasta, iar compozitia am pus-o intr-un bol mai mare.
  • Peste pasta obtinuta, am pus condimentele si in prima faza 3 linguri de pesmet. Ulterior, am mai adaugat 2 linguri, pana cand am considerat ca intreaga compozitie este omogena si pot forma chiftelele.
  • Am tapetat tava cu hartie de copt in care am pus chiftelele.
  • Le-am introdus in cuptor pentru 15 minute pe fiecare parte. Cuptorul fiind preincalzit 5 minute la 180 de grade.

Din punctul meu de vedere, aceste chiftele pot face parte cu brio dintr-un meniu de sarbatoare, un pranz obisnuit sau de ce nu ca si aperitiv, indiferent ca tii sau nu post, ca esti sau nu vegetarian.

Spor la gatit, iar daca le incercati, mi-ar placea sa stiu ce parere v-au lasat!

Cu drag,
Ana

Please follow and share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Share daca ti-a placut:

%d bloggers like this: