piure de mazare
Food

Piure de mazare

Zilele trecute ramasesem in pana de idei ce sa mai mancam si subit, mi-a venit in gand cuvantul piure. Instant, mi-am adus aminte si de Chefi la cutite, emisiune care ma inspira destul de mult in bucatarie si apropo: abia astept sa inceapa! Datorita acestei emisiuni (desi poate suna ciudat) am aflat ca exista si alte tipuri de piure, fata de cel clasic de cartofi. Astfel ca, asa am ajuns sa pregatesc rapid piure de mazare, iar in viitor vreau sa il incerc pe cel de telina. 


Ca de obicei, am adaptat reteta dupa propriul nostru gust. Totodata, am incercat sa fie cat mai dietetic si sa nu contina foarte multe grasimi. 

Ingrediente:

  • 1 kg de mazare
  • 1 avocado
  • 3 cepe medii
  • 4 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • o legatura de patrunjel
  • unt
  • ulei de masline 
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:


1. Am pus la fiert mazarea timp de ~7 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Apa deja era fierbinte.

2. Cat timp mazarea era la fiert, intr-o tigaie am topit un cub de unt, peste care am adaugat putin ulei de masline, pentru ca acesta sa nu se arda. Ulterior, am adaugat ceapa tocata julienne. Ceapa a fost lasata pana cand a capatat o nuanta aurie.

3. Intre timp am curatat avocado si am tocat patrunjelul.

4. Intr-o oala, am adaugat: mazarea fiarta, ceapa calita si avocado; dupa care am mixat totul cu un mixer vertical, pana cand mi s-a parut suficient de cremos.

* am oprit o cana din apa in care am fiert mazarea – in cazul in care as fi avut nevoie pentru cremozitate, insa, personal, nu am simtit nevoia de a o adauga  

5. La final, cand am gustat, mi s-a parut extrem de dulce, asa ca, am adaugat peste compozitia deja obtinuta, zeama de la o lamaie si 4 catei de usturoi


6. După ce totul a fost mixat si incorporat, am asezat piureul intr-o farfurie adanca, peste care am adaugat patrunjelul verde proaspat. 

*in locul patrunjelului, puteti adauga menta, daca este pe gustul vostru. 

Rezultatul final, il puteti regasi in poza de mai jos. 


Mentionez ca am servit piureul de mazare alaturi de o tortilla si o salata verde asezonata cu ulei de masline, zeama de la o lamaie si sare dupa gust. 


Ce parere aveti? Cum vi se pare aceasta reteta? Credeti ca o veti incerca? Daca o veti incerca, va astept aici cu un feedback. 


Pe pagina de Instagram, in sectiunea IGTV, puteti viziona varianta video a prepararii piureului. 


Cu drag,

Ana 

Please follow and share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Share daca ti-a placut:

%d bloggers like this: