
Turte la tigaie cu chefir și mozzarella sau cașcaval
Ingrediente:
- 330 ml de chefir – noi de de regulă folosim chefirul BIO de la Napolact dar se poate folosi și altă marcă
- 125 g făină
- 125 g mozzarella/cașcaval (date prin răzătoare)
- 1 linguriță de praf de copt – noi folosim varianta BIO de la DM
- 1 ou la temperatura camerei
- legătură de mărar

Mod de preparare:
- într-un bol, batem oul cu chefirul.
- adăugăm praful de copt și făina, amestecând bine până obținem un aluat omogen similar celui de clătite. Se mai poate adăuga lapte pentru a mai subția compoziția.
- la sfârșit adăugăm mozzarella/cașcavalul împreună cu mărarul. Se amestecă bine până obținem o compoziție uniformă.

- încingem o tigaie pe foc și o ungem cu puțin unt sau ulei (momentan folosim ulei de măsline având în vedere vârsta Oliviei).
- folosind o lingură mare sau un mic polonic punem compoziția în tigaie și frigem turtele, la foc mic, pe ambele părți, până devin aurii (putem întoarce turtele în tigaie atunci când observăm bule de aer pe suprafața acestora).




Se servesc calde și sunt perfecte ca o simplă gustare sau chiar la o masă principală, atât pentru adulți cât și pentru bebeluși cu vârsta de peste un an.

Poftă bună! 😊