Lifestyle

Lista cu necesarul bebelusului si al mamei

Lista cu necesarul bebelusului si al mamei, mi-a dat mari batai de cap pe parcursul lunilor de sarcina. Stiam in mare ce trebuia sa cumparam, insa nu in detaliu. Am rascolit internetul pentru a-mi crea o lista proprie, dar in acelasi timp am primit un real ajutor si din partea unei colege de serviciu, care nascuse cu cateva luni inaintea mea si care mi-a trimis lista ei de cumparaturi. In cele din urma, am reusit sa creionez propria-mi lista, astfel incat sa fiu pregatita pentru atunci cand Olivia avea sa vina pe lume. Ideea acestui articol mi-a venit in urma primirii nenumaratelor intrebari de la viitoare mamici cat si proaspete mamici. Mai jos vei regasi lista mea, care sper sa ajute cat mai mult 😊

Necesarul bebelusului

  • Carucior – noi am ales Krausman de la idealbebe.ro. Ne-am dorit un carucior de tip 3 in 1 (scoica, landou si parte sport). In plus, ne-am dorit ca acesta sa fie ok din punct de vedere calitate – pret, rotile sa fie rezistente pentru drumurile din Bucuresti / Romania. De asemenea, landoul sa fie spatios si sa il putem folosi cat mai mult. Ulterior, pentru calatorii, am achizitionat carucioriul sport ultra compact si usor – Joolz, Aer+, de pe site-ul Adinish.
  • Marsupiu ­– noi am ales varianta Ergobaby Omni Breeze, pe care l-am achizitionat tot de pe Adinish.
Marsupiu
  • Patut clasic de lemn – initial voiam sa achizitionam atat patutul, comoda, cat si masa de infasat din Ikea, insa ulterior, ne-am dorit ca acestea sa fie personalizate cu numele si tematica camerei, dar totodata sa fie un patut sigur pentru ea din toate punctele de vedere. Atat din punct de vedere al vopselei folosita la patut, cat si al sigurantei pe care patutul o ofera. Dupa ceva cautari, am descoperit site-ul Patut-Bebe.ro si astfel i-am comandat un patut de dimensiunea 120 x 60 personalizat cu numele ei si tematica ursuleti.
  • Saltea de cocos – din cautarile efectuate, aceasta a rezultat ca fiind cea mai buna optiune pentru un somn sanatos si de calitate
  • Husa impermeabila pentru saltea – am luat in calcul eventualele “accidente”. Pana acum nu a fost cazul, insa in perioada aceasta Olivia se pregateste de primii ei dintisori, ceea ce presupune o cantitate destul de mare de saliva. Husa ne ajuta ca saliva sa nu ajunga la saltea.
  • Comoda  cu masa de infasat – am achizitionat-o tot de pe site-ul celor de la Patut-Bebe.ro. Am vrut sa fie acelasi material folosit, astfel incat sa nu fie diferente de nuante / texturi etc. De asemenea, stiam ca voi naste prin cezariana si m-am gandit ca va fi destul de utila, astfel incat sa nu fiu nevoita sa ma aplec, in cazul in care as fi avut o recuperare grea, dar din fericire nu a fost cazul meu.
  • Saltea pentru masa de infasat – achizitionata tot de pe site-ul Patut-Bebe.ro
  • Lenjerii de pat cu aparatori – achizitionate de pe site-ul Pambella – lenjeriipatut.ro. Intre timp, din motive de siguranta, in ceea ce o priveste pe Olivia, am renuntat la aparatori, deoarece se rostogoleste in somn si nu este indicat sa mai fie folosite.
  • Babynest – achizitionat de pe site-ul Pambella – lenjeriipatut.ro
  • Paturici – achizitionat de pe site-ul Pambella – lenjeriipatut.ro
  • Biberoane – noi am ales din gama Philips Avent
  • Tetine  – Philips Avent
  • SuzetePhilips Avent
  • Sterilizator – Philips Avent
  • Incalzitor biberoane – Philips Avent (primit cadou)
  • Set pentru ingrijirea bebelusului ­– am ales trusa Philips Avent care contine: termometru digital, aspirator nazal cu varf moale (pompita para), periuta de dinti, pile, unghiera, perie si pieptan.

Pambella – lenjeriipatut.ro colaboreaza cu cei de la Patut-Bebe.ro, astfel ca, ne-a fost de mare ajutor partea personalizarii, pentru ca au fost folosite aceleasi culori si aceleasi fonturi pe toate produsele achizitionate si care au putut fi personalizate.

  • Scutece – am ales sa cumparam trei tipuri:
    • Bambo Nature – stiam ca acestea vor fi folosite in maternitate si m-am gandit sa le am si acasa, in cazul in care Oliviei ii vor prii inca din maternitate;Huggies Elite Soft – pe acestea le-am luat de rezerva, in cazul in care Olivia nu le-ar fi acceptat pe cele Bambo Nature;
    • Pampers Premium Care – la fel ca si Huggies Elite Soft, le-am luat de rezerva, dar si pentru ca sunt scutecele cele mai promovate in randul parintilor.

Pentru toate tipurile de scutece, am luat varianta mica a pachetelor, pentru a-mi face o parere in prealabil, astfel incat sa stiu cu ce tip de scutec vom ramane. Oliviei i-au priit extrem de bine cele din maternitate, astfel ca am continuat cu ele, desi am incercat si celelalte doua tipuri de scutece, insa nu mi-au placut absolut deloc. Calitatea scutecelor Bamboo este net superioara fata de celelalte. In plus, nu am avut accidente niciodata cu acestea. Ca si sfat, cand bebe se apropie de maximul de kg al scutecului pe care il folositi (indiferent care ar fi acela) treceti la urmatorul numar, pentru a evita “accidentele”. Eu asa am procedat de fiecare data cand am schimbat marimea scutecului. Cu aproximativ 1 kg inainte de maximul permis de scutec.  

  • Servetele umede (indispensabile pentru fiecare moment) – am ales sa comandam cate un pachet, din categoria aceluiasi brand cu scutecele, dar si cateva in plus, pentru a le testa:
    • Bambo Nature;Huggies Pure;Pampers;ABCDerm;
    • Soapberry – WaterWipes.

In primele saptamani, am folosit acelasi brand ca si scutecele (Bambo), insa nu mi se pareau suficient de umede, insa mi-au placut ca nu au miros. Cele de la Pampers, ca si celelalte mentionate nu ni s-au potrivit cam din aceleasi motive. Cele de la ABCDerm extrem de bune. As putea spune perfecte, insa pretul lor este cam mare, pentru cantitatea de care ai nevoie zilnic, iar cele din urma (Soapberry – WaterWipes) se rupeau si nici foarte umede nu erau. Asa ca, am ramas la Huggies Pure. Sunt suficient de umede si nu au miros absolut deloc. Pentru noi sunt foarte ok, iar pe eMAG au un super pret.

  • Aleze – foarte utile pentru schimbarea bebelusului, in special daca ai baietel, insa sunt mai mult decat utile si pentru fetite. Cu toate ca, am masa de infasat si cu saltea impermeabila ce poate fi stearsa imediat, am ales sa folosesc alezele, deoarece mi se pare mai igienic. In primele saptamani am folosit alezele Bambo Nature, Panda si Soft Basic de la Seni, prin rotatie, insa pentru masa mea de infasat, alezele Bambo Nature nu s-au potrivit (erau destul de mari), iar cele doua din urma nu mi-au placut ca si textura. Dupa ce am renuntat la alezele Bambo Nature (foarte bune de altfel), le-am descoperit pe cele BabyOno care sunt perfecte pentru noi. Le folosesc atat acasa, cat si oriunde mergem cu Olivia. Pentru noi sunt indispensabile, iar pe eMAG mereu le-am gasit la un super pret.
  • Apa micelara cu pompita ABCDerm H2O eu o folosesc pentru a o sterge pe Olivia pe manute sau uneori, cand nu sunt acasa, pentru igiena zonei intime. Fiind pe baza de apa, este foarte utila si de mare ajutor;
  • Sampon pentru copii ABCDerm – i-a priit destul de bine, insa la un moment dat, Olivia a facut crusta laptelui (cojite pe scalp) si am fost nevoiti sa schimbam samponul cu unul special pentru crustele de lapte. In prezent o spalam tot cu cel special pentru crustele de lapte, la indicatia pediatrei;
  • Gel spumant ABCDerm – textura gelului este super delicata, iar Oliviei ii prieste foarte bine;
  • Ulei de corp ABCDerm – noi l-am folosit ori de cate ori i-am facut masaj Oliviei;
  • Lapte nutri-protector pentru corp ABCDerm – il luasem cu intentia de a o da pe Olivia dupa baita, insa mi s-a parut ca ii incarc pielea prea tare si am renuntat. O voi da, doar daca va avea pielea deshidratata; 
  • Crema pentru fundulet iritat / scutece: am ales sa cumpar doua tipuri, pentru a fi pregatita de orice.
    • Bepanthen – poate fi folosit pentru iritatii minore;
    • Crema antiseptica, Sudocrem –poate fi folosit pentru iritatii mai puternice, atunci cand Bepanthen nu mai face fata iritatiei. Aceasta din urma era folosita si in maternitate.
  • Cadita – am achizionat-o de pe eMAG. Are atat suport inalt de metal, cat si suport ergonomic pentru bebe, astfel incat sa stea cat mai confortabil la baita.
  • Comprese cu alcool pentru buric (Hartmann Soft Zellin C) – foarte bune pentru deshidratarea bontului ombilical, dar si pentru igienizarea locului. Acestea mi-au fost recomandate in maternitate.
  • Batista sugarului – pana in prezent nu am folosit-o deloc. In maternitate mi s-a spus sa ii pun in nasuc doar ser fiziologic si cel mult folosita pompita “para” pentru a scoate mucisorii. Neonatologul mi-a spus ca daca voi folosi inca de la inceput batista sugarului, voi intra intr-un cerc vicios, deoarece cu cat extrag mai multi mucisori, cu atat se vor forma mai multi. Mi-a sugerat ca aceasta sa fie folosita doar atunci cand Olivia va fi racita, in rest nu.
  • Ser fiziologic – sub forma de monodoze. Aici este o plaja mult prea larga. Pentru inceput, noi le-am folosit pe cele de la Laropharm, pe care le-am cumparat de la Bebe Tei.
  • Comprese sterile – pentru curatarea ochisorilor. Initial am folosit compresele Lara, insa ulterior, le-am descoperit pe cele Medicomp care sunt geniale. In plus, sunt de diferite marimi, ceea ce le confera un plus.
  • Glicerina – am luat-o pentru igiena bucala, in cazul in care Olivia ar fi facut candida, insa, din fericire nu s-a intamplat acest lucru, asa ca nu am folosit-o.
  • Detergent capsule pentru rufe albe si colorate, Lovela Baby – perfecte pentru noi. Olivia nu a facut nicio alergie de la ele. De curand am inceput sa folosim si detergentul lichid Frosch baby. Ambele ii priesc foarte bine Oliviei, asa ca le alternam.
  • Detergent pentru biberoane si vesela bebelusului – initial achizitionasem unul de la Chicco, insa nu ne-a convins prea tare. Dupa ceva research, am comandat de pe eMAG –  Detergent curatare vesela, biberoane, suzete, jucarii bebelusi Frosch Eco Baby care este mai mult decat perfect.
  • Finet – util pentru a-l pune pe bebe in deplasari sau daca aveti vizitatori. Il puteti folosi pentru cei care va viziteaza, daca nu vreti ca bebe sa aiba contact direct cu hainele lor.

Museline – niciodata nu sunt suficiente (ha-ha-ha). O muselina poate avea intrebuintari multiple: de la a-l inveli pe cel bebe, la infasat sau a face patutul mai confortabil. Eu cel mai des le-am folosit pentru a o inveli (invelita doar supravegheata in prezenta noastra) sau la baita.

  • Hainute – personal am achizitionat de la H&M, Pepco si Sinsay. Cu toate ca, am primit hainute destule din partea familiei, am cumparat si noi la randul nostru foarte multe. Cu o mare parte din hainute, nici nu am apucat sa o imbrac pentru ca a crescut super repede in inaltime si kilograme, iar in al II-lea rand, in primele doua luni de viata mai mult dormea.
  • Sac de dormit – achizitionat de pe site-ul Bebebliss, insa l-am folosit de maxim 5 ori, deoarece Oliviei nu ii placea si am renuntat la a-l folosi. Pe de alta parte, la noi este extrem de cald in casa, iar un sac de dormit este mult prea mult pentru Olivia, cu toate ca sunt de diferite categorii (mai subtiri / groase). Noi am folosit muselinele, dupa care, cand Olivia a inceput sa se rostogoleasca, am renuntat si la acestea.
  • Sac de dormit pentru exterior – Olivia nascandu-se iarna, cand ieseam cu ea afara era destul de frig, iar sacul de dormit pentru carucior achizitionat de la Sinsay, ne-a ajutat foarte mult in lungile plimbari pe care le faceam cu Olivia la vremea respectiva.

Necesarul mamei

  • Tampoane pentru san – eu le-am achizitionat pe cele de la  Lansinoh si le-am primit cadou si pe cele de la Philips Avent
  • Absorbante pentru lauzie mama – am folosit mai multe tipuri, insa cele mai ok pentru mine au fost cele pentru incontinenta urinara, achizitionate de la Farmacia Tei
  • Betadina – pentru dezinfectarea operatiei de cezariana
  • Crema cicatrice – medicul meu ginecolog mi-a recomandat gelul pentru tratamentul plagilor si cicatricilor Stratamed achizitionat de la Farmacia Tei
  • Centura postnatala ­– la recomandarea medicului meu, am purtat centura postnatala de la Sana
  • Ciorapi compresivi antitrombotici  – i-am purtat atat inainte de nastere, cat si postoperator. Acestia mi-au fost recomandati tot de catre medicul meu
  • Pompa de san – manuala de la Philips Avent primita cadou de la Regina Maria. Personal, mi-am achizitonat si alte doua pompe de san electrice portabile: una U-Grow si una Doopser
  • Ceai pentru lactatie – am incercat doua tipuri: de la Hipp si de la Fares. Cel de la Hipp a fost preferatul eu
  • Lanolina pentru sani – am folosit-o pe cea de la Lansinoh

Optionale

Lucruri pe care deja le aveam:

  • Higrometru pentru camere
  • Purificator de aer
  • Umidificator/Dezumidificator

Cu ajutorul acestui articol Lista cu necesarul bebelusului si al mamei, imi doresc sa te simti mai pregatita pentru venirea pe lume a bebelusului tau. Poate sunt lucruri pe care le-am omis dar cred ca cele mentionate iti pot oferi un cadru general si un start bun in aceasta minunata calatorie numita maternitate!

Cum arata lista ta? Te astept cu un mesaj pe unul dintre conturile de Social Media 🙂

Please follow and share this:

Leave a Reply

error

Share daca ti-a placut: