Food

Pate cremos de linte rosie

De Black Friday mi-am comandat o multime de produse alimentare, dar si non-alimentare de pe site-ul celor de la Vegis. Am profitat de reducerile lor de Black Friday si mi-am cumparat: linte BIO (verde si rosie – marca Niavis), naut BIO – marca Niavis, fulgi de ovaz si orz, prune uscate BIO, tot felul de mixuri de seminte, dar si produse cosmetice naturale, despre care am vorbit foarte pe scurt in articolul meu din sectiunea de Beauty.

Dupa ce am primit comanda, am inceput sa ma documentez despre cum pot fi preparate lintea si nautul in afara de celebra mancare de linte sau supa crema de linte si bine cunoscutul hummus din naut.

Cercetand mai multe site-uri/blog-uri, am descoperit o multitudine de retete ce pot fi facute din linte si naut, printre care si pate cremos de linte rosie. Mi s-a parut foarte interesant si destul de provocator, mai ales ca nu mai facusem niciodata, iar eu sunt genul de persoana careia ii place sa incerce tot felul de retete noi.

Acest pate cremos de linte rosie mi s-a parut ideal atat pentru perioada de post in care ne aflam, dar si pentru persoanele care sunt vegetariene. Eu am ales sa folosesc untul, deoarece nu tin post. Cei care tineti post, puteti inlocui untul cu uleiul de masline .

Dupa indelungi documentari si cumparaturi suplimentare, care stiam ca ma vor ajuta sa obtin acel pate cremos, m-am pus pe treaba, creand reteta mea, dupa propriul gust.

Ingrediente:

  • 500 grame linte rosie Niavis
  • o ceapa mare maruntita
  • un morcov mare feliat
  • o capatana de usturoi pisat
  • o lingura de ulei de masline sau 1/2 pachet de unt la temperatura camerei (daca va doriti mai multa cremozite, puteti pune tot pachetul)
  • patrunjel
  • sare, piper, boia (dupa gust).

In mod ideal, ar trebui sa punem la inmuiat toate leguminoasele ca sa se elimine anti-nutrientii, cu exceptia lintei rosii. Lintea rosie se fierbe foarte repede si e mai fragila, asa ca am sarit peste acest pas.

Instructiuni:

  1. Intr-o oala am pus la fiert morcovul cu ceapa, iar dupa 10-15 minute am pus la fiert intr-o alta oala si lintea rosie. Eu le-am pus la fiert separat si in ordinea mentionata, pentru ca morcovul se fierbe mai greu, chiar daca l-am taiat in felii destul de subtiri si cat mai egale, dar si pentru ca nu mi-am dorit sa fierb foarte mult lintea ca sa nu ajunga terci.
  2. Dupa ce au fiert legumele, le-am scurs foarte bine de apa, le-am pus in blender, peste care am adaugat condimentele, usturoiul si untul si le-am pasat pana cand s-a format o pasta foarte fina.

Acest pate poate fi servit pe felii de paine prajta pe post de snack sau aperitiv. Rezultatul a fost unul incantator si neasteptat de delicios. Sotului meu i-a placut foarte mult si m-a suprins placut acest lucru, deoarece nu este genul de persoana care sa incerce cu usurinta tipuri noi de mancare, iar in seara in care am facut acest pate, erau in vizita si finii nostri, care la fel, au fost foarte incantati de gust.

Daca veti incerca aceasta reteta, mi-ar placea sa stiu parerea voastra, daca v-a placut. 🙂


Spor la gatit si pofta buna!

Cu drag,
Ana

Please follow and share this:

Leave a Reply

error

Share daca ti-a placut: