Lifestyle

2021 a fost un an bun pentru noi – Bondarul Sandero Stepway

Putem spune ca 2021 a fost un an bun pentru noi, deoarece in sfarsit ne-am luat masinaaaa! Asteptam de mult timp momentul acesta si putem considera ca ni s-a indeplinit unul dintre visurile mult dorite! Spun asta, pentru ca inca din 2019 ne doream sa achizitionam o masina insa, pana anul acesta nu se lega absolut nimic in acest sens.

Scurt istoric

Ca sa o iau cu inceputul, in 2019, imediat dupa nunta noastra, am vrut sa ne cumparam o masina, iar pentru mine ca si sofer, masina visurilor mele, pentru un buget minim, era Dacia Duster! Din pacate insa, in urma unor simulari de finantare, a reiesit ca nu ne incadram in pretul acesteia cu toate reducerile care ne puteau fi acordate la acel moment, pe langa partea noastra de bani pe care deja o aveam cash. Am fost destul de dezamagita, pentru ca nici nu ma gandeam ca nu ne putem achizitiona mult doritul Duster.

Sursa foto: https://www.autoevolution.com/cars/dacia-duster-2017.html#

Ulterior, am incercat si o simulare pentru Sandero Stepway II (vechiul model), desi eu nu eram prea incantata de aceasta varianta, dar nici nu aveam nimic de pierdut. Mi se parea ca trec de la o extrema la alta. Mai exact, de la Dusterul care era destul de mare ca si masina, super incapator la o masina destul de mica pentru mine. De mentionat ca imi plac masinile mari, gen SUV, nicidecum masinile mici, tocmai de aceea imi doream Duster-ul pentru ca mi se parea super fain din toate punctele de vedere, pentru o prima masina de genul acesta. Astrele au facut in asa fel incat sa nu ne incadram nici la aceasta optiune. Dupa simularea din urma, ramasese sa ne mai gandim si sa analizam toate portitele care puteau fi accesate astfel incat, sa putem achizitiona totusi aceasta masina, insa cum eu nu eram foarte incantata de aceasta optiune, intr-un final am zis un NU hotarat.

Cautarea

Dezamagita ca nu ne puteam achizitiona Duster-ul, am incercat si la alte reprezentante auto precum: Suzuki (ca si volum si aspect exterior, a fost urmatorul dupa Duster care mi-a placut extrem de mult, in special modelul Vitara), dar ca si interior nu ma cucerise complet, erau mici aspecte care nu ma atrageau, dar peste care puteam trece. Din pacate, depasea cu mult bugetul nostru (finantare plus partea noastra de bani pe care deja o aveam cash si despre care deja am mentioant anterior). Am fost si la Peugeot, dar nu m-au incantat prea mult modele disponibile, iar ultima reprezentanta a fost cea de la Citroën. Efectiv ma indragostisem de modelul Citroën C3 Aircross. Daca la Suzuki Vitara in prima faza ma atrasese exteriorul, la Citroën a fost invers. Interiorul mi s-a parut ABSOLUT genial, fascinant, cumva minimalist asa cum aveam eu viziunea bordului masinii pe care ar urma sa o conduc la un moment dat. Daca as fi avut-o pe loc as fi fost in stare sa dorm in ea 😂, atat de mult imi placea acea masina. Din punct de vedere financiar, ne incadram la modelul standard, fara nicio alta optiune de echipare. Ce-i drept, modelul standard de la Citroën vs Duster, era ceva mai dotat, insa modelul intermediar (cu cateva dotari) deja depasea calculele noastre, asa ca am zis pas.

Dupa toate vizitele pe la reprezentantele auto, am inceput sa facem research pe site-urile de masini SH. Surprinderea a fost destul de mare in ceea ce privea pretul. Gaseam masini cu vechime de cativa ani buni, km multi in bord si la preturi exorbitante ceea ce ne-a facut sa oprim cautarile pentru o posibila masina SH.

Cateva luni mai tarziu, am reluat cautarile, in speranta ca preturile s-au mai schimbat sau ca totusi, gasim ceva in bugetul nostru si masina sa fie ok, dar NU. Indiferent de model, o masina relativ noua (si aici ma refer la o vechime de 2-5 ani) avea un pret destul de ridicat, aproape de pretul unei masini noi, iar impreuna cu sotul meu am decis sa nu accesam o finantare bancara pentru o masina SH, in scopul de a suplimenta bugetul nostru deja existent, ci doar daca am fi cumparat o masina noua.

Din nou, am amanat cautarile si ne propusesem sa reincepem cautarile sau sa incercam o noua simulare in primavara anului 2020. Doar ca stiti cum se spune “Socoteala de acasa, nu se potriveste cu cea din targ”?! De ce spun asta? Pentru ca in primul rand, a fost declansata pandemia COVID si totodata la fostul loc de munca, eu fusesem anuntata ca urma o perioada cu multe disponibilizari, iar eu ma simteam vizata din motive legislative coroborat cu contextul de atunci.

Chiar si in conditiile astea, ne mai uitam cand si cand pe tot felul de site-uri in speranta unui miracol, insa nu gaseam nimic ok. Si atunci cand gaseam ceva ok, depasea bugetul pe care noi il aveam. Timpul a trecut destul de repede, iar in vara lui 2020, la sfarsitul lui iunie, eu mi-am incheiat activitatea la fostul loc de munca. La momentul acela speram sa imi gasesc imediat un nou loc de munca, insa, inca o data, viata mi-a dovedit ca de cele mai multe ori nu se intampla asa cum noi ne-am dori. Astfel ca, abia la inceputul lunii decembrie mi-am reinceput activitatea profesionala in cadrul unei multinationale, iar noi am inceput sa ne restabilizam din punct de vedere financiar.

Cu toate acestea, desi nu gasisem o masina SH rezonabila din toate punctele de vedere (pret, km, dotari etc), desi nu aveam un loc de munca, in momentul in care a avut loc lansarea noii game DACIA in septembrie 2020 am stiut si am simtit 100% ca masina noastra cu siguranta va fi noul Sandero Stepway III si asa a si fost.

Sursa foto: https://www.dacia.ro/descopera-noua-generatie/noua-generatie-dacia.html

Noua gama de modele Dacia

Cand am vazut noile modele Dacia, efectiv m-am indragostit de toate, dar in special de noul Sandero Stepway III si ce m-am bucurat cel mai mult, au fost facute schimbari majore atat la interior cat si exterior. Pe mine personal, o masina trebuie sa ma atraga in primul rand vizual, atat la exterior, dar mai ales la interior, dincolo de performantele ei. Pentru mine, ca si sofer, conteaza foarte mult cum arata bordul masinii, cat de intiuitiv este si cat de aerisit este (in sensul sa nu existe prea multe butoane unul langa altul si sa simti ca te sufoci si sa stai sa te gandesti cam ce functie are fiecare). Mi se pare mult mai util un bord minimalist sau aerisit si nu plin de tot felul de butoane, incat sa te simti ca esti in fata unei console de gaming.

Abia asteptam momentul in care se puteam merge intr-o reprezentanta Dacia, din punct de vedere legal – contextul pandemiei – pentru e vedea masina si pentru a discuta aspecte administrative cu dealer-ul auto. Am asteptat cam pana prin februarie, moment in care am decis impreuna cu sotul meu sa mergem la Meridian Vest pentru a face o simulare pentru noul Sandero Stepway III. Ajunsi la reprezentanta, am discutat cu dealer-ul auto, impreuna cu care am facut o simulare a masinii cu toate dotarile care erau disponibile la acel moment, dar si pentru celelalte modele Logan si Sandero. Tot atunci, am facut si o simulare pentru leasing auto, pentru a sti daca de data aceasta ne incadram din punct de vedere financiar si daca avem vreo sansa la unul dintre cele trei modele Dacia. La intalnirea cu dealer-ul totul a decurs foarte bine, noi incadrandu-ne de aceasta data, la toate cele 3 modele Dacia.

Ajunsi acasa, am analizat toate ofertele, pentru toate cele 3 modele, iar cateva zile am tarziu, am contactat dealer-ul auto caruia i-am comunicat ca masina aleasa este noul Sandero Stepway III, moment in care, am inceput demersurile pentru intreg dosarul. Un aspect foarte important este ca dealer-ul nostru s-a ocupat de tot. Noi nu am fost nevoiti sa mergem pe nicaieri, sa stam la cozi, sa pierdem timp etc ceea ce ne-a ajutat foarte mult si in acelasi timp a contat extraordinar de mult, avand in vedere ca noi avem un job full-time.

In prima faza, a fost facuta comanda in sistemul lor intern, asteptand ulterior ca programul Rabla sa poata fi accesat. Pentru ca nu am avut o masina veche, am optat pentru varianta de a cumpara tichet. Intre timp, am primit si OK-ul pentru leasing-ul auto si nu ne ramasese decat sa asteptam ca masina sa iasa din fabricatie, sa fie adusa la Bucuresti, iar noi sa mergem sa o preluam.

In tot acest timp, am fost cumva “bombardati” cu fel si fel de pareri contra legate de optiunea noastra, insa amandoi suntem impacati cu alegerea facuta si nu o regretam niciun moment. Da, nu este la fel de mare precum este Duster-ul, insa diferenta de design dintre cele doua este destul de mare, iar privind in urma, clar as fi “poftit” la noul Sandero Stepway III, daca am fi avut Duster-ul. Eu merg pe premisa ca “ce-i al tau, e pus deoparte” si vine fix, dar fix la momentul potrivit, nu atunci cand iti doresti tu.

Prima intalnire cu Bondarul

Timpul a trecut, desi in acea perioada mi s-a parut o eternitate si simteam ca momentul livrarii automobilului nu se mai apropie odata. Chiar si asa, intr-un final, ziua cea mare sosise intr-un tarziu. Asa ca, pe 02.07.2021 am fost chemati in reprezentanta Meridian Vest, pentru a ne prelua masina. Asa bucurie nu mai simtisem de foarte multa vreme! Mi se parea ireal, faptul ca eram amandoi in fata masinii noastre, cea pe care ne-am dorit-o din toata inima, inca de la prima aparitie.

Bondarul sau #stamatemobilul

Nu va spun ce emotii am avut in ziua aceea si prin cate stari am trecut inca de cand am plecat de acasa si pana cand ne-am intors acasa, cu masinuta noastra. Era primul meu drum prin Bucuresti dupa foarte, foarte mult timp. Primul drum cu un copilot care nu avea carnet si care nu m-ar fi putut inlocui, daca as fi facut vreun atac de panica, fix in mijlocul intersectiei 😂. Eram extaziata si extrem de fericita, dar in acelasi timp si lesinata de frica, de panica si asta pentru ca stiam cum e traficul in Bucuresti, iar drumul din Militari pana in Berceni mi se parea ca se dilata pe masura ce tot avansam si ca nu mai ajungeam acasa la noi cu Bondarul nostru (da, asa am “botezat” masina dupa multe apelative pe care le-am tot incercat, dar care nu faceau sens cu ea). Ajunsi intr-un final acasa, cand am ajuns in parcare, parca trecusem printr-un tsunami care, dintr-o data disparuse, iar eu am rasuflat usurata.

Nu ma intelegeti gresit, cum ca nu as sti sa conduc sau ca sunt un sofer la inceput de drum. Nu. Anul acesta am implinit 12 ani de cand am permis de conducere. Am condus suficient de multe masini si masini destul de puternice vs bondarelul nostru. Am experienta si viteza de reactie, insa traficul din Bucuresti, este groaznic si te trece prin toate starile posibile, eu nu mai condusesem de foarte, foarte mult timp (in special in Bucuresti), iar cand sunt la volan ma transform total. In sensul ca atunci cand vad ilegalitati sau soferi care nu dau semnal, care nu respecta distanta si care ti se baga in fata din scurt, imi vine sa ma teleportez in masina lor si sa le spun “numai de bine”. Sa nu mai zic ca atunci cand ploua in Bucuresti, brusc si dintr-o data, nimeni, dar nimeni NU mai stie sa conduca absolut deloc. Mi se pare ca la volanul masinilor de pe strada, sunt persoane care NU au permis de conducere. Toti merg haotic, toti se baga pe unde apuca, fiecare merge cum si pe unde vrea, iar tu, trebuie sa fii mai atent la ei, decat la drumul tau, astfel incat sa eviti vreo tragedie din cauza nebunilor de pe sosele. Nu stiu cum e in alte orase, sau alte tari (dar presupun ca mult mai bine fata de jungla Bucuresti), insa aici nu poti sa conduci linistit, pentru ca instant te trezesti cu vreun inapt in jurul tau. De precizat, este faptul ca acum, dupa 6 luni de condus constant, atat in Bucuresti cat si extern, m-am relaxat si adaptat traficului.

Impresiile noastre

Ei bine, viata cu o Dacia este super faina!!!! Noi ne super adoram bondarelul nostru. Ni se pare ca ni se potriveste foarte mult. Nu stiu, parca face parte din noi si noi din el din totdeauna. E ca si cum, suntem un tot cu el. Mi se pare incredibil, cat de mult poti sa rezonezi, chiar si cu o masina. Noua ni se pare superba atat la interior, cat si la exterior.

Din iulie si pana in prezent am parcurs peste 4500 km, motiv pentru care ne declaram foarte multumiti de alegerea facuta din toate punctele de vedere, chiar si la performanta, contrar gurilor rele care ne spuneau ca nu va performa, iar pe autostrada va dormi. Astfel de comentarii ma lasa rece, iar atata timp cat fiecare e impacat cu alegerea lui, nu trebuie sa il intereseze comentariile deplasate ale altora.

2021 a fost un an bun pentru noi - Bondarul Sandero Stepway

Credeti-ma ca in toata aceasta perioada am facut suficient de multe drumuri, atat prin oras cat si pe autostrada si drumuri lungi, cu masina incarcata la maxim, chiar si cu 4 persoane in masina + bagaje si cu clima pornita, iar pe autostrada am mers “teava”, chiar si in depasiri, atunci cand era cazul. Masina este foarte ok, are dotarile pe care ni le doream, conform bugetului nostru, ba chiar unele in plus, la care nu ne asteptam.

Pana in prezent nu am avut absolut nicio problema cu ea, merge extraordinar de bine, se comporta exemplar, ceea ce ne face sa nu ii reprosam absolut nimic si nici noua pentru alegerea facuta, fiind mai mult decat impacati cu alegerea facuta si foarte multumiti cu ea. Tot ceea ce speram, e ca ea sa se comporte la fel de bine si de aici incolo si sa avem parte de bondarul nostru cat mai multi ani de aici incolo, fara niciun fel de incident.

Anul acesta, achizitionarea masinii, este una dintre cele mai mari reusite ale noaste si faptul ca am asteptat aproape 2 ani, ne-a intarit convingerea ca ceea ce este al tau, vine fix cand trebuie, ca nu trebuie sa fortezi lucrurile si sa ai rabdare ca sa primesti ceva pe masura asteptarii tale. Cam asa am resimtit aceasta reusita a noastra in 2021.

Pana data viitoare, care este cea mai mare reusita a voastra de anul acesta?

Cu drag,

Ana

Please follow and share this:

Leave a Reply

error

Share daca ti-a placut: