Lifestyle

Netflix a introdus o taxă suplimentară de 2.90 euro/lună pentru folosirea unui cont la mai multe adrese

Împarți contul de Netflix cu prietenii sau cu membrii ai familiei care nu locuiesc cu tine? Am o veste proastă pentru tine: din 23 Mai 2023, Netflix a introdus o taxă suplimentară de 2.90 euro/lună pentru folosirea unui cont la mai multe adrese.

Anunțul a fost făcut chiar de platforma de streaming: 

Începând de astăzi, vom trimite acest e-mail către abonații din România, care folosesc la comun contul Netflix în afara locuinței personale.

Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor.

Suntem conștienți că abonații noștri au multe opțiuni în materie de divertisment. De aceea, ne dorim să continuăm să investim consistent într-o varietate de filme și seriale noi, astfel încât, indiferent de preferințele, dispoziția sau limba ta și de persoana cu care vizionezi, să te poți bucura mereu de conținut grozav pe Netflix”.

Iată şi ce mail vei primi din partea Netflix în următoarea perioadă:

Această măsură cu taxă suplimentară a fost deja introdusă, inițial ca test, în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania. Măsura nu a fost bine primită, unde Netflix a pierdut mai mult de un milion de utilizatori în primele trei luni ale anului 2023. Compania spune că scăderea este temporară, înainte ca utilizatorii să obțină conturi proprii.

Netflix estimează că la nivel global peste 100 de milioane de persoane folosesc un cont pentru care nu plătesc.

Taxa de share va fi de 2,90 euro/lună pentru fiecare nouă adresă adăugată pe cont!

Totuși, 3 euro pe lună este taxa lunară completă pentru alte servicii precum Amazon Prime Video sau HBO Max. Alte servicii, precum SkyShowtime, sunt chiar mai ieftine decât taxa lunară pentru un singur utilizator suplimentar introdusă de Netflix.

Care sunt prețurile abonamentelor Netflix în România:

  • Minim: 4,99 euro/lună;
  • Standard: 9,99 euro/lună (locurile dedicate extra abonaților* pot fi adăugate cu 2,90 euro/lună fiecare);
  • Premium: 11,99 euro/lună (locurile dedicate extra abonaților* pot fi adăugate cu 2,90 euro/lună fiecare).
Please follow and share this:

Leave a Reply

error

Share daca ti-a placut: