Short Stories

La multi ani, Romania! La multi ani, dragi romani!

A mai trecut un an de cand suntem romani, iar astazi a venit din nou vremea sa ne spunem LA MULTI ANI! La multi ani, tuturor romanilor, indiferent unde va aflati! Sa fiti sanatosi!

Desi azi trebuia sa fie un motiv de sarbatoare si bucurie, sa sarbatorim si sa cinstim cu atat mai mult azi decat in orice alta zi, numele tarii noastre, din pacate, 1 Decembrie de azi este unul atipic din pricina vremurilor pe care le traim in timp de pandemie.

1 Decembrie, marcheaza un moment important din istoria romanilor, cel in care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu Romania, in 1918. Ulterior, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, data de 1 Decembrie a fost adoptata ca zi nationala si sarbatoare publica in Romania.

Anul acesta, Ziua Nationala vine intr-o perioada complicata din punct de vedere sanitar, iar ceremoniile se vor desfasura in conditii speciale, fara traditionala defilare a militarilor si tehnicii de lupta si fara ca avioanele sa mai survoleze spatiul aerian. Din pacate, anul acesta nu ne mai putem bucura nici macar de frumoasele imagini de la parada, in special de acele imagini cu parinti si bunici tinand in brate copiii, care erau atat de impresionati, entuziasmati si bucurosi de ceea ce vedeau la parada.

Cum arata Romania la 102 ani de la Marea Unire din punctul meu de vedere?

Atipica, diferita, unica, trista si as putea spune si singura mai mult ca niciodata.

Daca in anii precedenti mergeam la parada organizata anual pe 1 Decembrie la Bucuresti, parada care m-a fascinat de mica, chiar si atunci cand o vedeam doar la televizor, acum, mi-am petrecut ziua stand acasa si vizionand emisiunile difuzate de diferite posturi TV, iar seara se incheie vizionand un film de Craciun.

Pentru a mai uita putin de problemele si poate chiar supararile pe care acest an 2020 ni le-a adus fiecaruia dintre noi, va invit sa va bucurati sufletul si ochii cu cateva dintre pozele facute anul trecut la parada de 1 Decembrie.

In incheiere vreau sa va urez inca o data un sincer si calduros LA MULTI ANI tuturor romanilor! Sa fiti sanatosi si sa speram ca anul viitor, la 103 ani vom avea onoarea si bucuria de a participa la superba si impresionanta parada de 1 decembrie.

Cu drag,
Ana

Please follow and share this:

Leave a Reply

error

Share daca ti-a placut: