Short Stories

Ganduri la final de 2020…

Dupa anul 2019, an care a fost unul magic pentru mine, deoarece a fost anul casatoriei mele, un moment foarte asteptat de mine si de cei dragi, imi doream sau speram ca 2020 sa fie cel putin la fel de special si magic precum 2019.

De la 2020 aveam atat de multe asteptari si atat de multe planuri pentru el, care mi-au fost ruinate in principiu, din pacate din cauza pandemiei. Anul 2020 mi-a rapit atat de multe lucruri frumoase si timp pretios pe care as fi putut sa il petrec alaturi de cei dragi. 2020 a fost un an sarac din toate punctele de vedere. Niciodata nu am petrecut atat de mult timp doar in casa, neavand parte de iesiri, de concediu, de calatorii, evenimente foto etc.. A fost un an cum niciunul nu a fost pana acum si sper nici sa NU mai fie!

La inceputul lui, parea sa fie un an frumos, promitator si cu multe proiecte si evenimente din punct de vedere fotografic. Inceputul acestui an, imi lasase aceasta impresie, deoarece inca din luna ianuarie am avut ocazia sa iau parte ca si fotograf oficial alaturi de sotul meu la un proiect muzical online (Magicin5), organizat de Adda, Alex Velea si Vanotek. Acest proiect muzical mi-a oferit cea mai frumoasa experienta pe care am trait-o vreodata si voi vorbi despre aceasta experienta intr-un articol viitor.

Ulterior acestei frumoase si fructuoase experiente, totul s-a oprit in loc din cauza pandemiei. Am ramas “blocati” in casa si am trait cu spaima gandului ca poate la un moment dat, virusul nemilos ne va atinge si pe noi.

2020 “mi-a adus in dar” pierderea job-ului de baza, pe care il aveam in cadrul unei companii multinationale de aproape 6 ani. Pierderea locului de munca m-a mahnit tare mult, mai ales ca s-a intamplat in pofida vointei mele, dar si pentru ca s-a intamplat in acest an istoric. La serviciu, petreceam cea mai mare parte a zilei si legasem foarte multe prietenii. Dimineata cand plecam de acasa, plecam cu drag pentru ca stiam ca ma duc undeva unde ma simt bine, loc in care stiam ca sunt oameni frumosi, buni, prietenosi, calzi, cu care ai sansa de a petrece timp de calitate. Ma duceam cu drag pentru ca imi placea tare mult ceea ce faceam, iar echipa pe care o aveam era cea mai faina din cadrul companiei.

Chiar si cand ramaneam peste program, o faceam din proprie initiativa, nu pentru ca imi spunea managerul cum se intampla in alte companii. In cei aproape 6 ani, au fost atat momente frumoase cat si mai putin placute, insa cele frumoase le-au compensat pe cele mai putin frumoase. Din pacate, in luna iunie a acestui an am incheiat un capitol foarte frumos din viata mea. Chiar daca nu fusese primul meu loc de munca, a fost cel mai de durata si locul unde m-am simtit foarte bine si de care imi voi aminti cu drag intotodeauna.

Tot in acest an, am primit multe vesti legate de sanatatea unor persoane dragi din familia extinsa, deloc imbucuratoare, insa traiesc cu speranta ca totul va fi bine pana la urma, pentru ca asa trebuie sa fie bine!

Din cauza pandemiei si a restrictiilor care au tot fost peste an, ni s-au anulat foarte multe evenimente pe care le aveam planificate din punct de vedere fotografic, ceea ce a destabilizat situatia financiara a studioului nostru foto, lucru care ne-a facut la un moment dat sa ne gandim la inchiderea acestuia. Am pierdut de asemenea, multe proiecte in care ar fi trebuit sa fim parte din punct de vedere fotografic, deoarece regulile de distantare sociala, nu permiteau ca acele proiecte sa fie puse in practica.

De asemenea, sanatatea mea a avut de suferit destul de mult. Am trecut print tot felul de stari si emotii datorita problemelor de sanatate, pentru ca atunci cand credeam ca totul e pe drumul cel bun, aparea altceva si o luam de la capat cu tratamente de tot felul. La un moment dat, organismul meu cumva obosise opunand rezistenta ceva timp la tratamentele pe care le aveam, iar toate aceste lucruri, simteam ca ma duceau cumva catre o mica depresie care era amplificata si de sentimentul negasirii unui nou loc de munca in pofida multiplelor aplicari si interviuri avute.


Cu toate acestea, sunt recunoscatoare pentru cateva lucruri:

  • ca parintii si majoritatea celor dragi sunt sanatosi si au fost feriti de nemilosul virus si sper din tot sufletul nici sa nu faca cunostinta cu el vreodata.
  • ca in acest an atipic am devenit parintii spirituali ai unei minunate fetite; a fost un moment pe care l-am asteptat cu mare bucurie in suflet. Mai ales ca ne doream de foarte mult timp sa botezam un copil.
  • ca intr-un final, dupa o perioada de agonie in care nu mai vedeam luminita de la capatul tunelului si nici nu mai speram la ceva bun, Mos Nicolae a venit mult mai devreme cu un mega cadou la sfarsitul lunii noiembrie. Un nou loc de munca!

In pofida tututor momentelor mai putin placute pe care le-am trait in acest an, inchei anul cu bine si cu zambetul pe buze si cu speranta in suflet ca anul care bate la usa va fi unul mai bun ca 2020.


LA MULTI ANI si va doresc un An Nou linistit, cu multa sanatate, fericire si iubire! Sa aveti parte numai de lucruri frumoase si impliniri pe toate planurile alaturi de cei dragi voua!


2020 cum a fost pentru voi?

Cu drag,
Ana

Please follow and share this:

Leave a Reply

error

Share daca ti-a placut: