Noodles cu legume
Food

Noodles cu legume

Inca de la inceputul anului, de cand am stabilit ca eu si sotul meu sa avem un stil de viata mult mai sanatos ca cel de pana acum, am incercat sa caut noi retete pe care sa le pun in practica, iar de data aceasta, una dintre ele a fost noodles cu legume.

Noodles sau popular zis, taitei de orez, sunt printre cele mai populare preparate de origine asiatica. Fiecare este liber sa adauge pe langa legume, carne de pui / porc / vita, fructe de mare, cubulete de soia etc. Indiferent de alegere, acesta este un preparat extrem de rapid si foarte gustos.

Dupa cum si titlul acestui articol o spune, eu am optat pentru varianta vegetariana sau de post – noodles cu legume. Iata ingredientele folosite de mine (achizitionate de la MegaImage):

  • 1 ardei gras rosu (taiat julienne)
  • 1 ardei gras verde (taiat julienne)
  • 1 ceapa alba (taiata julienne)
  • 1 ceapa rosie (taiata julienne)
  • 2 morcovi de marime medie taiati foarte subtire sau puteti folosi razatoare de tip Borner

*Morcovii trebuie sa fie mai subtiri decat ardeii, pentru ca se gatesc mai greu

  • ~10 ciuperci mici
  • ~250 g mazare
  • ulei de masline
  • sos de soia
  • boia dulce, piper, usturoi granulat (dupa gust)
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 ardei iute

* De mentionat este ca pe langa ardeiul gras rosu si cel verde, puteti pune si ardei gras galben. Cu cat mai multe culori in farfurie, cu atat rezultatul final va fi unul spectaculos. De asemenea, puteti adauga 1-2 lingurite de ulei de susan. Eu nu am avut si am folosit doar ulei de masline extravirgin.

Inainte de a incepe procesul de preparare, am pus la hidratat taiteii (noodles) in apa rece. I-am lasat la hidratat cat timp legumele au fost gatite, cca. 10-15 minute.

Mod de preparare:
  1. Intr-o oala am pus la incins 2 linguri de ulei de masline.

*Am folosit o oala, deoarece tigaia pe care o am nu este foarte incapatoare si riscam sa nu pot realiza preparatul in ea pana la final. Asa ca, daca aveti o tigaie mare o puteti folosi fara probleme.

2. Dupa ce uleiul era suficient de incins, am adaugat ceapa cu morcovul si le-am lasat sa se caleasca pana cand ceapa a devenit usor translucida.

3. Ulterior, am adaugat ardeiul gras si mazarea.

4. Cand toate legumele capatasera o textura cat mai aproape de rezultatul dorit, am adaugat si ciupercile.

5. Ulterior, am scos de la hidratat taiteii (noodles) pe care i-am adaugat peste legume. La final am adaugat o cana de apa.

*Pentru un boost de savoare si gust, puteti inlocui apa cu o cana de supa de legume.

6. Dupa ce am adaugat si noodles, am lasat totul cca. 3-4 minute pentru ca toate sa se incorporeze, dupa care am adaugat sosul de soia si in cele din urma am adaugat si un ardei iute tocat.

7. Ulterior, ultimului pas, am lasat totul timp de 2-3 minute, dupa care am asezat compozitia obtinuta in farfurii adanci peste care am presarat seminte de susan si patrunjelul proaspat.

Noua ne-a placut foarte mult aceasta reteta si cu siguranta o vom mai face.

In cazul in care va va tenta sa faceti aceasta reteta, va sfatuiesc ca atunci cand cumparati noodels, sa cumparati varianta lor subtire, sa nu fie foarte grosi. In momentul in care sunt lasati la hidratat ei absorb destul de multa apa, devenind voluminosi. Cu atat mai mult, ei vor absorbi apa si in momentul in care sunt adaugati peste legume si compozitia este completata cu cana de apa.

Spor la gatit si pofta buna!

Cu drag,

Ana

Varianta video a procesului de pregatire a retetelor prezentate o puteti viziona in sectiunea food IGTV a profilului de Instagram

Please follow and share this:

Leave a Reply

error

Share daca ti-a placut: